Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

V Primaciálnom paláci darujú krv pre onkologicky choré deti

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

V priestoroch mezanínu sa totiž koná 8. ročník Vianočnej kvapky krvi.

Bratislava 4. decembra (TASR) - V bratislavskom Primaciálnom paláci dnes od rána tečie krv pre dobrú vec. V priestoroch mezanínu sa totiž koná 8. ročník Vianočnej kvapky krvi. Svoju najvzácnejšiu tekutinu môže prísť okrem zástupcov hlavného mesta či známych tvárí športového a kultúrneho života darovať do 13.00 h každý, kto chce pomôcť. Vyzbieraná krv poputuje prednostne malým onkologickým pacientom.

"Pozývam preto všetkých ľudí dobrej vôle, aby sa zúčastnili, prišli darovať túto vzácnu tekutinu a podporili myšlienku nezištnej pomoci," vyzýva bratislavský primátor Ivo Nesrovnal.

Súčasťou tejto dobročinnej akcie bude aj odovzdanie finančného výťažku z 5. ročníka charitatívnej dražby dresov dvoch slovenských športovcov a reprezentantov, hokejistu HC Slovan Bratislava Ľubomíra Višňovského a futbalového brankára ŠK Slovan Bratislava Jána Muchu, a to v prospech detských onkologických pacientov.

Vďaka takto získaným peniazom bude občianske združenie Deťom pre život, ktoré spolu s bratislavským magistrátom Vianočnú kvapku krvi organizuje, ďalej poskytovať bezplatnú dopravu chorých detí a ich rodín po Slovensku.

Odber krvi od darov všetkých krvných skupín dnes v Primaciálnom paláci zabezpečuje Národná transfúzna služba SR.