Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Bratislava

Vetvenie trasy linky č. 21 v Bratislave

Ilustračné foto. Foto: dpb.sk

K rozvetveniu trasy autobusovej linky č. 21 v smere do Devínskej Novej Vsi prišlo v súvislosti so zhusteným intervalom a zvýšenou prepravnou kapacitou tejto linky.

Bratislava 14. januára (TASR) - K rozvetveniu trasy autobusovej linky č. 21 v smere do Devínskej Novej Vsi prišlo v súvislosti so zhusteným intervalom a zvýšenou prepravnou kapacitou tejto linky. Dopravný podnik Bratislava (DPB) tým vysvetľuje fakt, že každý druhý spoj v priebehu dňa nesmeruje k automobilovému závodu, ale končí na ulici Na hriadkach.

Tieto zmeny zaviedol DPB po 15. novembri v súvislosti s otvorením nového obchodného centra na Boroch. Hovorkyňa DPB Adriana Volfová poukázala na to, že cez víkendy má v súčasnosti linka č. 21 v najviac vyťaženom úseku medzi mestom a sídliskom DNV namiesto 20-minútového intervalu 10-minútový interval. Nové, tzv. vložené spoje linky 21 premávajú po skrátenej trase, v Devínskej Novej Vsi na konečnú Na hriadkach. Rovnakým spôsobom bola pridaná kapacita liniek aj v pracovných dňoch.

Volfová pripomenula, že vetvenie trasy a rozdielne cieľové zastávky sú bežnou praxou. Ako príklad uviedla linku č. 80, ktorá má v Petržalke štyri konečné zástavky, či linku č. 56, ktorá v Rači končí na troch rôznych miestach. "Veríme, že Devínskonovovešťania si zvyknú na to, že nielen číslo linky, ale aj názov cieľovej zastávky je rozhodujúci," uviedla Volfová. Dodala, že DPB na cieľovú zastávku upozorňuje v cestovných poriadkoch i čitateľnými elektronickými smerovými tabuľami, ktoré sú umiestnené zvonka na čele či na boku karosérie, ale aj v interiéri autobusov. O zmene informoval DPB aj prostredníctvom oznamov na zastávkach i na webe DPB.

Volfová takisto uviedla, že do budúcnosti nemôže vylúčiť ani ďalšie zmeny na linke č. 21, ktorej trasa patrí medzi najdlhšie. "V budúcnosti, no aj operatívne treba počítať so spojmi, ktorých potenciálnymi konečnými zastávkami je Bory Mall, Patrónka alebo trebárs ŽST DNV," dodala hovorkyňa DPB.