Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Vo Vrakuni chcú do roku 2018 zrevitalizovať všetky detské ihriská

Ilustračné foto Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Mestská časť momentálne zisťuje predovšetkým, v akom stave sa detské ihriská nachádzajú a aké prostriedky na ich obnovu bude treba.

Bratislava 24. augusta (TASR) – V bratislavskej Vrakuni chcú do roku 2018 zrevitalizovať všetky detské ihriská. Mestská časť momentálne realizuje pasportizáciu existujúcich ihrísk. Zisťuje predovšetkým, v akom stave sa nachádzajú a aké prostriedky na ich obnovu bude treba.

"Doteraz sme čiastočne zrevitalizovali v spolupráci s dobrovoľníkmi štyri ihriská. Z toho dve na Čiližskej, jedno ihrisko na Toryskej a jedno na Kríkovej. Tam, kde bolo treba, sme maľovali a na jednom ihrisku sme kompletne vymenili piesok," povedal pre TASR hovorca Vrakune Tomáš Zajac. 

Mestskej časti sa podarilo získať grant z Bratislavského samosprávneho kraja, vďaka ktorému vybuduje hracie a cvičiace prvky vo Vrakunskom lesoparku. Tie budú slúžiť deťom i dospelým. "Pribudnú tu preliezky, altánky, hojdačky, šmykľavky, ale aj workoutové cvičiace prvky," priblížil Zajac. So samotnou realizáciou počíta samospráva v septembri. V kultúrnom dome zas Vrakuňa pripravuje na jeseň spustenie novej cirkusovej školy a vzdušnej akrobacie. Podľa hovorcu si už na túto zábavnú formu cvičenia pre deti i dospelých podala samospráva aj grant.

Vo Vrakuni sa okrem revitalizácie detských ihrísk pustili taktiež do obnovy zastávok MHD. V spolupráci s Dopravným podnikom Bratislava zatiaľ skrášlili zastávky na ulici Čiližskej, Žitavskej, Hradskej a Šíravskej.