Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Bratislava

Westend Plazza na bratislavskej Patrónke by mala byť hotová o dva roky

Z búracích prác administratívnych budov v bratislavskej časti Patrónka. Bratislava, 21. apríla 2016. Foto: TASR - Michal Svítok

Budova s pôdorysom v tvare písmena T bude mať rozlohu bezmála 18.560 m2, budova v tvare Z ďalších 17.870 m2.

Bratislava 3. júna (TASR) – Viac ako 33.000 štvorcových metrov (m2) administratívnych priestorov prinesie na bratislavskú Patrónku projekt Westend Plazza. Developérska spoločnosť J&T Real Estate získala stavebné povolenie v apríli a investícia za 80 miliónov eur by mala byť k dispozícii prvým nájomcom o dva roky.

Administratívna budova Westend Plazza nahradí staršiu budovu Westend Point v biznis zóne Westend. Dominantou komplexu budov je 17-poschodový Westend Square, zónu ďalej dopĺňajú nižšie kancelárske objekty Westend Court a Westend Gate.

Búracie práce sa začali v závere minulého roka a podľa hovorkyne spoločnosti Daniely Stričkovej by sa mali skončiť v júni. Poslední nájomcovia odišli z budovy Westend Point v marci. Povolenie na výstavbu nových kancelárií dostal developér v apríli.

"Architektúra objektu Westend Plazza odzrkadľuje najnovšie trendy moderných kancelárskych priestorov a spolu s nádvorím a malým námestím dopĺňa biznis bulvár Westend. V dvoch navzájom prepojených budovách T a Z je k dispozícii na prenájom 33.040 m2 administratívnych priestorov," opísala Stričková pre TASR.

Budova s pôdorysom v tvare písmena T bude mať rozlohu bezmála 18.560 m2, budova v tvare Z ďalších 17.870 m2. Navzájom prepojené budovy budú podľa hovorkyne predstavovať jednu z najväčších podlahových výmer jedného poschodia na trhu kancelárskych priestorov v Bratislave, konkrétne 5200 m2. Westend Plazza bude mať deväť nadzemných podlaží, štyri podzemné podlažia a ponúkne 1102 parkovacích miest.

"Zaznamenali sme veľký záujem, pretože momentálne sa v celej zóne nenachádzajú voľné kancelárske priestory štandardu A. Rokovania však stále prebiehajú," priblížila Stričková. Prví nájomcovia by sa mohli do objektu sťahovať v apríli 2018. Hodnota investície je 80 miliónov eur.