Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Bratislavský kraj

V bývalom areáli Matadoru v Bratislave budú byty, obchody a kancelárie

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Doboš

Investor plánuje postaviť projekt na pozemku s rozlohou 82.848 štvorcových metrov (m2) na Úderníckej a Kopčianskej ulici.

Bratislava 3. novembra (TASR) – V areáli bývalej priemyselnej zóny Matador v bratislavskej Petržalke by mal vyrásť polyfunkčný komplex s bytmi, obchodmi a kanceláriami. Navrhovateľ, ktorým je P.G.A., spol. s r. o., už o svojom zámere informoval Slovenskú agentúru životného prostredia (SAŽP).

Investor plánuje postaviť projekt na pozemku s rozlohou 82.848 štvorcových metrov (m2) na Úderníckej a Kopčianskej ulici. Jeho súčasťou je niekoľko polyfunkčných objektov s bytmi a občianskou vybavenosťou v rámci troch urbánnych blokov na celkovej podlahovej ploche 393.380 m2.

Architektonické riešenie má byť podľa zámeru založené na kontraste charakteristických fasád obytných častí budov, ktoré budú tvoriť približne 70 % podlahových plôch, s presklenými fasádami administratívy, obchodu a služieb. Spoločnosť počíta aj s vytvorením parku v centrálnej časti areálu s dĺžkou 500 metrov.

Doprava bude sústredená prevažne vo veľkokapacitných podzemných garážach a na povrchu terénu. Vzniknúť by malo 5925 parkovacích miest.

Začiatok prevádzky areálu, ktorého výstavbu chce investor spustiť v roku 2017, je naplánovaný na rok 2027. Predpokladané náklady sú vo výške 450 miliónov eur.