Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Bratislavský kraj

Na Hlavnom námestí v Bratislave rozvoniavajú kulinárske špeciality

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Špeciality pripravili kuchárski a cukrárski majstri z celého Slovenska na už 7. ročníku Osláv sv. Vavrinca, patróna kuchárov a cukrárov.

Bratislava 9. augusta (TASR) - Bratislavským Hlavným námestím sa dnes šíri vôňa mäsových špecialít, grilovanej zeleniny, ale aj múčnikov, zákuskov a čokolády. Pod záštitou primátora hlavného mesta SR Milana Ftáčnika tu prebieha siedmy ročník Osláv sv. Vavrinca, patróna kuchárov a cukrárov. Svoje umenie, kulinárske zručnosti a chutné nápady predvádzajú renomovaní kuchári z celého Slovenska.

Podujatie otvoril tradičný slávnostný pochod kuchárov a cukrárov centrom Bratislavy. Následne sa začala prezentácia a degustácia pripravovaných jedál, medzi ktorými nechýba grilované a rôzne tvarované hydinové mäso, delikatesy z bravčového mäsa a rýb, grilovaná zelenina či strapačky s kapustou a údenou slaninkou. Pripravené sú tiež ukážky dekorovania a prestierania či prezentácie špeciálneho cesnaku bez typického zápachu i ovocných džúsov s dužinou.

Oslavy sv. Vavrinca organizuje Slovenský zväz kuchárov a cukrárov ako člen Svetovej organizácie kuchárov a cukrárov – WACS. K partnerským kuchárskym a cukrárskym zväzom po celom svete, ktoré už desaťročia oslavujú sviatok svojho patróna sv. Vavrinca, sa pridal v roku 2007.

TASR informácie poskytla Martina Halušková z bratislavského magistrátu.