Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Dopravný podnik Bratislava kúpi ďalších 10 jednosmerných električiek

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pôjde o jednosmerné, nízkopodlažné, klimatizované vozidlá s kapacitou minimálne 240 cestujúcich, ktoré nahradia staršie vozidlá.

Bratislava 20. marca (TASR) - Dopravný podnik Bratislava (DPB) nakúpi ďalších desať nových jednosmerných električiek. Spolu s Ministerstvom dopravy (MD) SR podpísal v utorok (19. 3.) zmluvu o poskytnutí finančných prostriedkov z plánu obnovy a odolnosti. Celkové oprávnené výdavky projektu sú vo výške 23,9 milióna eur. TASR o tom informoval hovorca DPB Jozef Vozár.

"Atraktivitu verejnej dopravy dokážeme zvýšiť iba kontinuálnou modernizáciou všetkých prvkov, ktoré ju tvoria. Popri veľkých infraštruktúrnych projektoch pracujeme aj na obnove vozidlového parku. Tento nákup predstavuje významný krok na ceste k bezbariérovej električkovej doprave," skonštatoval predseda predstavenstva DPB Martin Rybanský.

Pôjde o jednosmerné, nízkopodlažné, klimatizované vozidlá s kapacitou minimálne 240 cestujúcich, ktoré nahradia staršie vozidlá. Po ich dodaní bude v Bratislave premávať rovných 100 moderných nízkopodlažných električiek. Na nákup nových jednosmerných električiek využije DPB rámcovú zmluvu, na základe ktorej už nakúpil 20 vozidiel typu Škoda ForCity Plus 29T3. Tie nedávno mestský dopravca zaradil do premávky.

Dodávateľ električiek, Škoda Transportation, ktorý vzišiel z verejného obstarávania, bude mať 27 mesiacov na dodanie nových vozidiel.