Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Bratislava začne s rozsiahlou opravou Račianskej ulice

Na snímke policajt hliadkuje na bratislavskej Račianskej ulici. Foto: TASR - Michal Svítok

Magistrát v súvislosti s avizovanými plánmi žiada obyvateľov o trpezlivosť. Ak to bude možné, odporúča zvážiť aj alternatívy.

Bratislava 20. marca (TASR) - Mesto Bratislava začne v piatok (22. 3.) s rozsiahlou opravou Račianskej ulice, v úseku medzi Železničnou stanicou Vinohrady a Legerského ulicou v oboch smeroch. Práce budú realizované po menších častiach, v približne 30 etapách. Doprava bude obmedzená na danom mieste len v jednom jazdnom pruhu, druhý zostane prejazdný. Rekonštrukcia má trvať do konca leta. Informuje o tom hlavné mesto na sociálnej sieti.

"Tým, že je Račianska mimoriadne frekventovaná cesta, priebeh prác sme nastavili tak, aby sme minimalizovali dosahy na dopravu," konštatuje bratislavský magistrát s tým, že najnáročnejšie úseky sa budú robiť počas letných prázdnin. Ide napríklad o križovatku s Pionierskou a Jarošovou ulicou či úsek medzi Pionierskou a Legerského.

V nasledujúcich mesiacoch sa zároveň začne s modernizáciou cesty na Žitnej ulici, medzi Hečkovou a Detvianskou, a počas letných prázdnin aj na Púchovskej ulici. Práce tam bude hlavné mesto koordinovať s Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou a výmenou vodovodu.

Magistrát v súvislosti s avizovanými plánmi žiada obyvateľov o trpezlivosť. Ak to bude možné, odporúča zvážiť aj alternatívy. Dopravný podnik Bratislava už koncom februára posilnil električkovú dopravu, na linku 7 nasadil dlhšie 32-metrové električky. Nahradili pôvodne kratšie 21-metrové vozidlá.