Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

V Tavarikovej osade zrekonštruovali strmý úsek turistického chodníka

Ilustračná snímka. Foto: Ing.arch. Beáta Kontrišová /TASR

Členovia občianskeho združenia Tavarikova osada s podporou Bratislavského samosprávneho kraja a mestskej časti Bratislava-Dúbravka opravili vyše 120-metrový úsek s prevýšením takmer 25 metrov.

Bratislava 24. decembra (TASR) – Ľudia, radi navštevujúci lesy nad bratislavskou Dúbravkou, dostali darček v podobe zrekonštruovaného turistického chodníka v Tavarikovej osade. Členovia občianskeho združenia (OZ) Tavarikova osada s podporou Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) a mestskej časti Bratislava-Dúbravka opravili vyše 120-metrový úsek s prevýšením takmer 25 metrov.

Trasa smeruje z Tavarikovej osady na križovatku Jezuitské lesy. Je celoročne využívaná pešími i cyklistami, pre svoju strmosť a nevhodnému stavebno-technickému stavu bola doteraz skôr adrenalínovým či už výstupom, alebo zostupom. "V súčasnosti je už na tomto úseku asfaltový, trvalo udržiavateľný kryt," informoval TASR Peter Gaal z OZ Tavarikova osada.

"Náklady na rekonštrukciu dosiahli 7.020 eur, ich hlavnú časť - 5.000 eur, pokryla dotácia BSK, mestská časť prispela sumou 1.000 eur a na zvyšok sa vyzbierali samotní členovia občianskeho združenia," dodáva Gaal. Podľa jeho slov sa združenie spolu s miestnymi záhradkármi a dobrovoľníkmi svojpomocne podieľalo aj na úprave podložia pod asfaltovým krytom.

Chodník už má aj cyklistické značenie. "Na jar pri vhodných poveternostných podmienkach príde i k úprave a doplneniu zvislého a vertikálneho dopravného značenia," doplnil Gaal.