Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Bratislavský kraj

Cez víked budú v Bratislave uzávery ciest v Ružinove i Petržalke

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Dôvodom uzávierok v Ružinove sú opravy ciest, v Petržalke zasa práce súvisiace s výstavbou nosného dopravného systému.

Bratislava 7. augusta (TASR) - Šoféri v hlavnom meste musia počas najbližšieho víkendu počítať s čiastočnými i úplnými uzáverami ciest v Ružinove a Petržalke. V Ružinove bude čiastočne uzavretá Tomášikova a Svätoplukova, v Petržalke bude v sobotu (9.8.) v noci úplne neprejazdná Jantárová cesta.

Ako informovala Martina Halušková z mediálneho referátu bratislavského magistrátu, dôvodom uzávierok v Ružinove sú opravy ciest, v Petržalke zasa práce súvisiace s výstavbou nosného dopravného systému.

Ako spresnila, v prípade ružinovskej Tomášikovej ulice bude čiastočne uzavretý jeden jazdný pruh pred križovatkou s Vajnorskou ulicou. "Na Svätoplukovej ulici bude čiastočná uzávera v úseku od križovatky s Páričkovou smerom na Záhradnícku ulicu a tiež v úseku jedného jazdného pruhu ľavého odbočenia Mlynské nivy – Svätoplukova," uviedla Halušková.

Jantárová cesta v Petržalke bude úplne uzatvorená v úseku od križovatky s Krasovského po križovatku s Bosákovou.

Dopravné obmedzenia na Tomášikovej budú trvať od piatka (8.8.) od 09.00 h do pondelka (11.8.) do 06.00 h a na Svätoplukovej od piatka (8.8.) od 18.00 h do pondelka (11.8.) do 04.00 h. "Zastávka MHD Páričkova bude v tomto čase dočasne presunutá," dodala Halušková.

Komunikácia Jantárová bude úplne uzatvorená v sobotu (9.8.) od 02.30 h do 07.00 h. Dopravný podnik Bratislava (DPB) v tejto súvislosti upozorňuje na zmenu trasy nočnej linky N80. "Z trasy budú v čase uzávery Jantárovej cesty vyradené zastávky "Bosákova" a "Mlynarovičova" na ulici Bosákova a "Farského" na Jantárovej ceste," uvádza web DPB.