Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

V Bratislave sa možno zahrať s objavmi Leonarda da Vinciho

Foto: Zdenko Hanout

Expozícia s názvom Zažite da Vinciho je sprístupnená do 17. marca v bratislavskom nákupnom centre Eurovea.

Bratislava 18. februára (TASR) – Na interaktívnej výstave Zažite da Vinciho možno bližšie spoznať, čo ľudstvu zanechal všestranný génius Leonardo da Vinci. Expozícia je od pondelka 17. februára do pondelka 17. marca sprístupnená v bratislavskom nákupnom centre Eurovea. To sa na mesiac premení na svetovú galériu, v ktorej sa skĺbia veda, umenie, história, poznanie a zábava.

Vyškolený sprievodca prevedie návštevníkov 11 zákutiami zaujímavej histórie. Môžu nahliadnuť do nedobytnej pevnosti, oboznámia sa s mechanizmom fungovania vodného a veterného mlynu alebo spoznajú predchodcu helikoptéry. V Leonardových plánoch o lietaní mal dôležitú úlohu človek, ktorý zabezpečoval potrebnú silu, aby lietajúci stroj mohol fungovať.



"Pre deti do 12 rokov a s váhou do 55 kg bude v prevádzke Mechanické krídlo každý deň od 15.00 do 19.00 h a počas budúcotýždňových bratislavských prázdnin od 11.00 do 19.00. Každý víkend organizujeme detské tvorivé dielne v sobotu a nedeľu od 15.00 h do 19.00 h. Počas výstavy je pre našich zákazníkov pripravená súťaž Odhaľte da Vinciho kód o pobyt v Taliansku pre celú rodinu a o mnoho ďalších zaujímavých cien," uviedla dnes pre TASR Oľga Hammer z nákupného centra.

Leonardo da Vinci sa narodil 15. apríla 1452 v meste Anchianó. Bol najpopulárnejším odborníkom na výstavbu kanalizácie, mostov a vodných nádrží. Jeho umelecké diela ako Mona Lisa, Dáma s hranostajom alebo Posledná večera sú teraz na výstave dostupné všetkým, ktorí ich nemajú možnosť obdivovať vo svetových galériách.

"Pre školy, centrá voľného času a širokú verejnosť je k dispozícii aj možnosť objednať sa na prehliadku výstavy so sprievodcom na emailovej adrese davinci@eurovea.com," dodala Hammer.