Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Bratislavský dopravný podnik predĺži od pondelka električkovú linku 7

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

DPB zároveň informuje, že pracuje na skvalitnení preferencie na Račianskej a Púchovskej ulici, aby nedochádzalo k súbehom električkových spojov a cestovanie bolo ešte rýchlejšie.

Bratislava 11. septembra (TASR) - Dopravný podnik Bratislava (DPB) predĺži od pondelka (16. 9.) električkovú linku 7 až do bratislavskej Rače, a to na konečnú zastávku Komisárky. Dopravca sa tak rozhodol po tom, čo sledoval i vyhodnocoval prevádzku liniek 3 a 7. Reagoval aj na podnety od cestujúcich.

"Návrat cestujúcich do MHD po prázdninách bol v Rači výraznejší, než ukazovali naše prepravné prieskumy a výpočty. Za nedostatočnú prepravnú kapacitu v úseku medzi Račou a Vinohradmi a za problematické cestovanie počas dvoch týždňov sa ospravedlňujeme," uviedol DPB na sociálnej sieti.

Električky linky 7 jazdili od 2. septembra medzi Železničnou stanicou (ŽST) Vinohrady a Hlavnou stanicou. Nová trasa linky 7 bude od pondelka Rača (Komisárky) - Hlavná stanica. Linka obslúži štyri významné prestupné terminály, a to ŽST Vinohrady, Račianske mýto, Blumentál a Hlavnú stanicu. "Záujem o hromadnú dopravu na tejto radiále je taký výrazný, že môžeme ponúknuť 120-sekundový interval medzi spojmi na celej jej dĺžke, nielen v úseku od ŽST Vinohrady. Týmto krokom sa zároveň skráti čakanie na najbližší spoj," podotkol dopravca. Na trase linky 7 sa v rannej špičke bude nachádzať spolu 17 vozidiel MHD a prepravná kapacita vzrastie o viac ako 60 percent.

DPB zároveň informuje, že pracuje na skvalitnení preferencie na Račianskej a Púchovskej ulici, aby nedochádzalo k súbehom električkových spojov a cestovanie bolo ešte rýchlejšie. "Nedokonalá preferencia spolu s ďalšími faktormi môže ovplyvniť príchody liniek na zastávkach ďalej od Rače, preto ak po čakaní dlhšom ako tri-štyri minúty príde preplnený spoj, ten ďalší prázdnejší, by mal byť 'už za rohom'," deklaruje podnik.