Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Vandali vylepujú nelegálnu reklamu na zástavky MHD, DPB sa sťažuje

Vandalmi polepená zastávka MHD Foto: TASR/Henrich Mišovič

Čistenie zdevastovaných zastávok je podľa Dopravného podniku príliš nákladné.

Bratislava 18. februára (TASR) - Na prístrešok jednej z bratislavských zastávok mestskej hromadnej dopravy (MHD) v pondelok nelegálne vylepili reklamné plagáty. Na ulici Staré grunty pri zoologickej záhrade si to v nočných hodinách všimol jeden z vodičov autobusu. Dopravný podnik Bratislava (DPB) sa sťažuje, že takýto prípad sa nestal prvýkrát.

"Na miesto udalosti boli následne privolaní pracovníci dispečingu a hliadka polície. Po kontrole zastávok na ulici zistili, že aj na zastávke Televízia v smere do centra niekto olepil prístrešok zastávky," uviedla hovorkyňa podniku Adriana Volfová. Kto reklamné plagáty vylepil, sa ale nezistilo.

DPB uvádza, že novo zrekonštruovaná zastávka vydrží v takomto stave len pár dní, kým sa opäť nestane terčom vandalov a nelegálneho vylepovania. "Čistenie zdevastovaných zastávok je prácny proces. Je nevyhnutné zo zastávky odstrániť špeciálnymi prostriedkami hrubú špinu a po jej vysušení nasledujú minimálne dva nátery," vysvetlila Volfová s tým, že v zimných mesiacoch sú tieto práce komplikované vzhľadom na poveternostné podmienky.

DPB tvrdí, že denne rieši niekoľko prípadov spojených s poškodzovaním verejného majetku. Upozorňuje však, že ide o priestupok, za ktorý môže byť uložená pokuta.