Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Mladí chcú skrášliť desať zastávok MHD

Súťažou chce podnietiť obyvateľov k väčšej spolupatričnosti a zodpovednosti za svoje okolie a za jeho stav.

Bratislava 10. marca (TASR) – Skrášliť a oživiť desať zastávok mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Bratislave plánujú tento rok mladí ľudia z mestského parlamentu. Od samotných Bratislavčanov však chcú vedieť, ako presne majú nové zastávky vyzerať. V rámci ďalšieho ročníka projektu Namaľuj ciTy! dnes preto odštartovali dizajnovú súťaž s mottom Daj Bratislave farbu!.  

"V Bratislave sa nachádza množstvo zdevastovaných či neupravených verejných zariadení a plôch. Sú to múry, zastávky, podchody, mosty a sú všade okolo nás. Práve tieto by mohli byť pýchou nášho mesta a vizitkou životných postojov a kreativity jej obyvateľov," vysvetľuje mestský parlament mladých na svojej webovej stránke.

Súťažou chce podnietiť obyvateľov k väčšej spolupatričnosti a zodpovednosti za svoje okolie a za jeho stav. "Veríme, že v hlavách nielen Bratislavčanov sa nachádza množstvo skvelých podnetov a nápadov k tomu, ako by mali vyzerať zastávky MHD, a preto dávame priestor každému," vyzýva parlament. Tento rok chce pretvoriť minimálne desať vybraných zastávok "na sympatické verejné miesta, ktoré spríjemnia čakanie".

Záujemcovia môžu poslať maximálne tri svoje návrhy v elektronickej podobe do 1. apríla 2014 na emailovú adresu tysibratislava@gmail.com. Mladí z mestského parlamentu odporúčajú, aby dizajn neobsahoval ľudské tváre, zaregistrované či verejne známe značky alebo mená známych osôb. Mal by sa dať ľahko namaľovať a mal by byť minimalistický i originálny.

V prvom kole vyhodnocovania posúdi dizajny komisia tvorená predsedníctvom mestského parlamentu mladých, umelcami a zástupcom mesta. Za tie, ktoré postúpia do druhého kola, sa bude od 7. do 14. apríla verejne hlasovať na webe hlavného mesta. "Dizajny zapojené do súťaže budú inšpiráciou pre dizajn piatich zastávok MHD, pričom garanciu realizácie bude mať víťazný návrh," dodáva mestský parlament mladých.