Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

V Moyzesovej sieni sa uskutočnil koncert na podporu Ukrajiny

Radca Veľvyslanectva Ukrajiny v SR V. Usatyi, ktorý patril medzi vzácnych hostí na tejto akcii, prejavil vďaku nasledovnými slovami: Som veľmi šťastný, že Ukrajina má na Slovensku takýchto priateľov.

Bratislava 10. marca (TASR) - Benefičný koncert pre Ukrajinu, ktorý sa uskutočnil v nedeľu (9. 3.) večer v Moyzesovej sieni v Bratislave, bol vyjadrením solidarity s obeťami demonštrácií v tejto krajine. Výťažok z podujatia 600 eur poputuje na konto zbierky SOS Ukrajina, ktorej organizátorom je občianske združenie Človek v ohrození.

Radca Veľvyslanectva Ukrajiny v Slovenskej republike Vitaliy Usatyi, ktorý patril medzi mnohých vzácnych hostí na tejto akcii, prejavil vďaku nasledovnými slovami: "Som veľmi šťastný, že Ukrajina má na Slovensku takýchto priateľov."

Medzi hosťami nechýbali veľvyslankyňa Írska Anne-Marie Callan, poľský veľvyslanec Tomasz Chłoń, veľvyslanec Gruzínska Alexander Nalbandov, zástupca veľvyslanectva USA Norman Thatcher Scharpf, veľvyslankyňa Nórskeho kráľovstva Inga Magistad, Lin-Chiu Hung - zastupujúci Taipei Representative Office, predseda Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Mikuláš Huba, prezident Inštitútu pre verejné otázky Grigorij Mesežnikov či environmentalista Michal Kravčík.

Záštitu nad koncertom prevzal poslanec NR SR Jozef Viskupič (OĽaNO).