Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Novým šéfom mesta Senec sa stal doterajší viceprimátor D. BADINSKÝ

Mesto Senec. Foto: TASR/Michal Svítok

Z 15.631 zapísaných voličov odovzdalo podľa zverejnených výsledkov pri voľbe primátora platný hlasovací lístok 6678 voličov.

Senec 11. novembra (TASR) – Novým primátorom Senca sa stal v sobotných (10.11.) komunálnych voľbách doterajší viceprimátor okresného mesta v Bratislavskom kraji Dušan Badinský. Kandidoval ako nezávislý. Podľa neoficiálnych výsledkov, zverejnených na webe Štatistického úradu (ŠÚ) SR, získal 44,53 percenta všetkých odovzdaných hlasov.

Z 15.631 zapísaných voličov odovzdalo podľa zverejnených výsledkov pri voľbe primátora platný hlasovací lístok 6678 voličov. V Senci si mohli vyberať z troch kandidátov, končiaci primátor Karol Kvál sa o mandát opätovne neuchádzal. O víťazstve Badinského informuje aj mesto na svojom webe.



Badinský pre TASR uviedol, že nemieni zavádzať inú politiku. "Naopak, chcem zachovať kontinuitu a nadviazať na to, čo môj predchodca za predchádzajúce roky v meste urobil, bolo toho naozaj veľa," uviedol Badinský. "Samozrejme, chcem presadiť aj vlastné vízie, jedna z nich je zamerať sa v tých najbližších rokoch na to, aby sme sa venovali zvýšeniu estetickej úrovne mesta, aby sme neriešili len veci, ktoré mesto potrebuje, ale aj tie, ktoré ho okrášlia," dodal.

Samospráva tiež uvádza mená poslancov, ktorí sa dostali do mestského zastupiteľstva (MsZ). Výrazne prevažujú občianski kandidáti, v 19-člennom poslaneckom zbore mesta ich bude sedieť 15, ďalší traja sú nominantmi SMK a jeden Kresťanskodemokratického hnutia (KDH). Takmer polovicu z úspešných kandidátov zastupujú ženy, je ich osem, oproti doterajšiemu zloženiu sa ich počet mierne navýšil. Svoj mandát obhájilo 14 doterajších poslancov. Pri voľbe kandidátov do MsZ odovzdalo platný hlasovací lístok 6606 voličov.

Volebná účasť v Senci dosiahla podľa zverejnených výsledkov ŠÚ 43,36 percenta.