Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Bratislavský kraj

Pezinok si zriadil vlastnú nadáciu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Poslanci odsúhlasili vznik nadácie jednohlasne.

Bratislava/Pezinok 4. apríla (TASR) - Podpora občianskych aktivít v meste, zvýšenie občianskej participácie na správe vecí verejných a poskytovanie potrebných finančných prostriedkov jednotlivcom i organizáciám sú hlavnými cieľmi Nadácie mesta Pezinok. Vznik nadácie a vklad 6638 eur odsúhlasili na marcovom rokovaní mestského zastupiteľstva poslanci Pezinka.

"Účelom zriadenia nadácie je poskytovanie peňažnej a nepeňažnej podpory tretím osobám, ktorá sa poskytuje z majetku nadácie na vymedzené verejnoprospešné ciele, ako sú ochrana ľudských práv alebo iných humanitných cieľov, ochrana duchovných a kultúrnych hodnôt, ochrana zdravia, ochrana práv a detí a mládeže, rozvoj vzdelania, vedy, podpora mladých talentov a podobne," približuje samospráva.

Primátor Roman Mács zároveň odôvodňuje vznik nadácie rozšírením možnosti mesta pomôcť tým, ktorí potrebujú podporu. "Niektoré veci totiž nemôžeme riešiť prostredníctvom rozpočtu, napríklad pomáhať fyzickým osobám, ktoré sú obeťou týrania, tiež sú z rozpočtu obmedzené možnosti podporovať verejnoprospešné aktivity v oblasti záujmových činností, kultúry či športu," zdôraznil.

Poslanci odsúhlasili vznik nadácie jednohlasne.