Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Policajti vypátrali novorodenca, ktorého matka nechala v chatrči

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Policajný hovorca Michal Szeiff priblížil, že v stredu večer prišla na políciu podať oznámenie žena, ktorú mal údajne fyzicky napadnúť jej partner.

Bratislava 14. marca (TASR) - Bratislavskí policajti na základe oznámenia vypátrali novorodenca, ktorého nechala matka v chatrči v blízkosti jedného z mostov. Dieťa našli policajti v krátkom čase vďaka bezodkladnému prevereniu oznámenia. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Szeiff priblížil, že v stredu (13. 3.) večer prišla na políciu podať oznámenie žena, ktorú mal údajne fyzicky napadnúť jej partner. K napadnutiu malo dôjsť aj za prítomnosti jej novonarodeného dieťaťa. Keďže žena nevedela uviesť presné miesto incidentu, oznámenie preverovalo niekoľko policajných hliadok.

"Prepátravaním okolia v blízkosti jedného z mostov sa podarilo nájsť upravenú chatrč, v ktorej sa nachádzali viaceré dospelé osoby – bezdomovci. Po vstupe do vnútorných priestorov chatrče spozorovali policajti v ich prítomnosti na posteli novorodenca," priblížil hovorca.

Podľa polície žena odmietala prevziať si dieťa, preto policajti zabezpečili privolanie lekárskej pomoci a kontaktovali aj Úrad práce sociálnych vecí a rodiny. Prípadom sa už zaoberá útvar Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava V.