Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Bratislavský kraj

V rodinnom dome v Senci našla polícia sušené konope na 27 dávok drogy

zaistené drogy z domu v Senci Foto: TASR/KR PZ v Bratislave

Policajný vyšetrovateľ obvinil 29-ročného Jerguša z Bratislavy.

Bratislava 5. decembra (TASR) - V pivnici jedného z rodinných domov v Senci našli policajti vo štvrtok 4. decembra sušené konope, z ktorého by sa dalo vyrobiť najmenej 27 obvykle jednorazových dávok drogy. Pod domom sa tiež nachádzalo zariadenie na nedovolenú výrobu omamných a psychotropných látok. Obvinenému mužovi za to teraz hrozí trest jeden až päť rokov väzenia. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

Policajti zo Senca vstúpili vo štvrtok ráno do domu na základe príkazu sudcu. V dome mala byť totiž od septembra tohto roku páchaná drogová trestná činnosť. "V pivničných priestoroch rodinného domu policajti zaistili zariadenie určené na nedovolenú výrobu omamných a psychotropných látok spolu so štyrmi rastlinami rodu Canabis," priblížila hovorkyňa.

Počas domovej prehliadky policajti zaistili aj sklenený pohár s obsahom zelenej sušenej rastliny. Podľa predbežných výsledkov z kriminalisticko-expertízneho ústavu pohár obsahoval sušené konope s hmotnosťou 5,489 mg. "Z uvedeného množstva by bolo možné podľa predbežných výsledkov expertíz vyrobiť najmenej 27 obvykle jednorazových dávok drogy," uviedla Považanová.

Policajný vyšetrovateľ už podľa hovorkyne obvinil 29-ročného Jerguša z Bratislavy, a to z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. "Za uvedené konanie hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody v trvaní jeden až päť rokov," dodala Považanová s tým, že trestnému stíhaniu Bratislavčan čelí na slobode.