Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Bratislavský kraj

Polícia bude merať rýchlosť s využitím objektívnej zodpovednosti

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Zároveň vyzýva vodičov aby dodržiavali ustanovenia zákona o cestnej premávke, správali sa disciplinovane a ohľaduplne.

Bratislava 13. marca (TASR) - Polícia bude na cestách v Bratislavskom kraji pokračovať v piatok 14. marca vo vykonávaní osobitných kontrol.

Zameria sa na dodržiavanie ustanovení zákona o cestnej premávke vodičmi motorových vozidiel s využitím objektívnej zodpovednosti. Hovorca bratislavského krajského policajného riaditeľstva Michal Szeiff TASR informoval, že predmetom kontrol bude aj dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti.

"V rámci objektívnej zodpovednosti polícia nemusí vodičov pri porušení zákona o cestnej premávke zastaviť a vyriešiť priamo na ceste, ale rozhodnutie o uložení pokuty za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou," vysvetlil Szeiff.

Tlmočil opätovnú výzvu polície, aby vodiči dôsledne dodržiavali ustanovenia zákona o cestnej premávke, správali sa disciplinovane a ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a nepreceňovali svoje schopnosti.

"Každý z účastníkov cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom predchádzať nešťastiam na cestách," doplnil hovorca KR PZ v Bratislave.