Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Bratislavský kraj

Polícia chytila zlodeja v ukradnutom aute po piatich hodinách

Ilustračné foto Foto: TASR

Odcudzené vozidlo a tiež veci, ktoré sa v ňom nachádzali v celkovej hodnote viac ako 4000 eur, už policajti vrátili majiteľovi.

Bratislava 14. mája (TASR) - Bratislavskí policajti chytili zlodeja aj s autom, ktoré ukradol. Podľa policajných zistení odcudzil v pondelok (12.5.) popoludní z Vrakunskej ulice vozidlo Škoda Octavia Combi s bratislavským evidenčným číslom. Približne o päť hodín neskôr dopravní policajti v rámci bežného výkonu služby ukradnuté auto zastavili na Smikovej ulici v treťom bratislavskom okrese. TASR o tom dnes informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

"Pri kontrole policajti zistili, že vodič podozrivý z krádeže uvedeného vozidla má navyše právoplatne uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá od februára 2013 počas 48 mesiacov. Na základe týchto zistení policajti podozrivého vodiča obmedzili na osobnej slobode a následne eskortovali na príslušné policajné oddelenie," uviedla Považanová. Podozrivým bol 20-ročný Marek z Bratislavy, ktorý je už obvinený z krádeže a marenia výkonu úradného rozhodnutia, za čo mu hrozí väzenie na šesť mesiacov až tri roky. Odcudzené vozidlo a tiež veci, ktoré sa v ňom nachádzali v celkovej hodnote viac ako 4000 eur, už policajti podľa hovorkyne vrátili majiteľovi.

Škoda Octavia je typ vozidla, ktoré sa na území Slovenska kradne najčastejšie. Vyplýva to zo Správy o bezpečnostnej situácii v Slovenskej republike za rok 2012, ktorú zverejnilo ministerstvo vnútra. Z údajov polície zasa vyplýva, že vlani bolo na Slovensku odcudzených 2431 motorových vozidiel a 565 z týchto krádeží bolo objasnených. V roku 2006 bolo odcudzených 5225 motorových vozidiel (762 krádeží bolo objasnených) a odvtedy ich počet klesá.