Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Nesrovnal vyzval nové orgány Bratislavského kraja na spoluprácu

Snímka z ustanovujúceho zasadnutia Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja v historickej budove parlamentu na Župnom námestí v Bratislave 4. decembra 2017. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Primátor Bratislavy na ustanovujúcom zasadnutí Zastupiteľstva BSK zopakoval, že na samosprávny kraj hľadí do budúcnosti ako na spoľahlivého a efektívneho partnera hlavného mesta.

Bratislava 4. decembra (TASR) – Hlavné mesto SR i Bratislavský samosprávny kraj (BSK) je jeden metropolitný región, preto je potrebné sa efektívne spájať pri riešení spoločných problémov. V príhovore pred poslancami BSK, ktorí v pondelok zložili poslanecký sľub, to uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Nesrovnal na ustanovujúcom zasadnutí Zastupiteľstva BSK zopakoval, že na samosprávny kraj hľadí do budúcnosti ako na spoľahlivého a efektívneho partnera hlavného mesta. Dôležitá je pre neho synergia snáh oboch samospráv, vzhľadom na spoločné témy. "Je tu otázka mobility, otázky výstavby, zdieľanej ekonomiky, znižovanie energetickej náročnosti či opatrenia reagujúce na zmenu klímy," pripomenul.

Upozornil, že niektoré problémy si vyžadujú okamžité riešenia. „Záchytné parkoviská, integrovaná doprava, zahustenie železničnej dopravy v Bratislave, výstavba obchvatu hlavného mesta," vymenoval príklady.

Zdôraznil význam efektívnych a promptných riešení. "Včasné a dennodenné riešenie problémov je jediným nástrojom samospráv, ako riešiť extrémizmus," poznamenal bratislavský primátor. "Ak sa každodenné problémy neriešia, narastá frustrácia ľudí, prichádzajú zúfalé riešenia a radikalizmus," dodal.

Na pondelkovom ustanovujúcom Zastupiteľstve BSK v historickej budove Národnej rady SR zložil sľub nový predseda BSK Juraj Droba i poslanci krajského zastupiteľstva. Nový predseda takisto oznámil, že 1. pracovné zasadnutie Zastupiteľstva BSK sa uskutoční v stredu 20. decembra 2017.