Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Bratislavský kraj

Primátor Kvál chce v komunálnych voľbách uspieť štvrtýkrát za sebou

Na snímke primátor Senca Karol Kvál. Foto: TASR/Erik Máder

Karol Kvál je súčasným šéfom seneckej samosprávy Karol Kvál.

Senec 19. augusta (TASR) - Už po štvrtýkrát bude na post primátora Senca kandidovať súčasný šéf seneckej samosprávy Karol Kvál. TASR potvrdil, že podobne ako vo všetkých  predchádzajúcich voľbách sa bude aj tentoraz uchádzať o priazeň Senčanov ako nezávislý kandidát.

Kvál je primátorom Senca už tretie volebné obdobie. Podľa svojich slov už preto nechce predstupovať pred obyvateľov mesta s predvolebnými sľubmi. "Mojou víziou je pokračovať v rozbehnutých projektoch a dokončiť konečne to, čo sa zatiaľ zrealizovať nepodarilo," uviedol Kvál. Ako príklad uviedol výjazd z diaľnice D1 pri obci Blatné, ktorého výstavba sa má podľa jeho slov začať na začiatku roka 2015. Súčasný primátor Senca by rovnako rád naplnil ambície mesta, týkajúce sa športovej haly. "Mám na stole niekoľko ponúk investorov, ktorí by o tento projekt mali záujem," uviedol Kvál. Ako nezávislý kandidát musí Kvál zbierať podpisy od občanov pod petíciu za svoju kandidatúru. V Senci, ktorý má necelých 18.000 obyvateľov musí získať 200 podpisov.

Kválovou protikandidátkou bude súčasná poslankyňa mestského zastupiteľstva v Senci Martina Valachová. Vo voľbách chce uspieť ako nezávislý kandidát. V meste sa už prezentuje bilbordmi so sloganom "Vráťme Senec ľuďom". Vo svojom programe, ktorý formulovala s tímom spolupracovníkov, sľubuje rozšíriť mestskú polikliniku, vybudovať viacúčelovú športovú halu, aj halu na hokej a korčuľovanie, rovnako zabezpečiť občanom s trvalým pobytom v Senci bezplatný vstup na Senecké jazerá. Na svojej internetovej stránke Valachová avizuje tiež to, že pri mestských zákazkách by mali mať prednosť podnikateľské subjekty zo Senca.

Komunálne voľby sa uskutočnia v sobotu 15. novembra. Termín na podanie kandidačných listín na primátorov, starostov i poslancom zastupiteľstiev uplynie 21. septembra.