Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Prokurátor podal obžalobu na bývalého policajného vyšetrovateľa

Ilustračné foto. Foto: TASR

Peter L. je obvinený zo zločinu prijímania úplatku.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal obžalobu na Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) na bývalého bratislavského policajného vyšetrovateľa, ktorý žiadal úplatok.

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal 5. apríla obžalobu na Špecializovaný trestný súd v Pezinku na Petra L. obvineného zo zločinu prijímania úplatku," povedala v stredu hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Podľa nej ide o bývalého vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava V, ktorý žiadal úplatok prostredníctvom sprostredkovateľa najprv vo výške 10.000 eur, ktorý znížil napokon na 5000 eur za to, že zastaví trestné stíhanie.

"Vo veci, kde vykonával vyšetrovanie pre zločin neodvedenia dane a poistného voči konateľovi slovenskej spoločnosti, ktorý je občanom Belgicka. Sprostredkovateľ uvedenú vec oznámil a začal spolupracovať s políciou ako agent a dňa 13. novembra 2017 odovzdal sumu 5000 eur pre obvineného, ktorý mu ukázal dva listy uznesenia o zastavení trestného stíhania, ktoré vydal v ten istý deň. Po prevzatí peňazí bol obvinený zadržaný," dodala hovorkyňa ÚŠP.