Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Bratislavský kraj

Rača opraví a obnoví Karpatské námestie za 300-tisíc eur

V projekte je niekoľko aktivít. Úprava verejného priestranstva bude zahŕňať úpravu chodníkov a spevnených plôch a osadenie nového parkového a architektonického mobiliáru.

Bratislava 13. mája (TASR) - Jedným zo šiestich úspešných projektov mestskej časti Rača v rámci ISRMO je Regenerácia verejného priestranstva – Karpatské námestie.

V projekte je niekoľko aktivít. Úprava verejného priestranstva bude zahŕňať úpravu chodníkov a spevnených plôch a osadenie nového parkového a architektonického mobiliáru. Trasovanie pôvodných chodníkov zostane, asfaltový povrch sa nahradí betónovou dlažobnou kockou, chodníky a spevnené plochy budú bezbariérové. "Bude osadený nový parkový mobiliár, lavičky a odpadkové koše. Navrhnutých je 29 parkových lavičiek, mobiliár určený na sedenie je doplnený o sedacie segmenty, vymenených bude 14 odpadkových košov. Ďalej sú tu navrhnuté doplnkové architektonické prvky, ktoré okrem praktického významu prezentujú aj špecifický symbolický odkaz na miestnu vinohradnícku tradíciu," uviedla Eva Miklánková z MÚ v Rači.

Ako dodala, plocha, ktorá sa v súčasnosti využíva ako ihrisko, bude nahradená multifunkčným areálom s umelým trávnikom s čiarovaním pre minifutbal, volejbal a streetbal. Súčasťou projektového návrhu je aj rekonštrukcia verejného osvetlenia. Celková suma rozpočtovaných nákladov je 302.000 eur.

Rača je jednou zo šiestich bratislavských mestských častí, ktorá sa mohla uchádzať o možnosť čerpať finančné prostriedky v rámci Operačného programu Bratislavský kraj, pod názvom Integrovaná stratégia rozvoja mestských oblastí.