Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Bratislavský kraj

Do projektu rodinných pasov sa zapojilo už 314 rodín

BSK prezentoval projekt Familynet aj na Bratislavskom majálese, počas ktorého sa zaregistrovalo takmer sto rodín.

Bratislava 13. mája (TASR) - Bratislavský samosprávny kraj (BSK) spustil od 1. mája nový projekt pre rodiny s deťmi, vďaka ktorému môžu aktívnejšie tráviť svoj voľný čas a využívať množstvo zliav aj za hranicami regiónu. Za necelé dva týždne sa zaregistrovalo už 314 rodín.

BSK prezentoval projekt Familynet aj na Bratislavskom majálese, počas ktorého sa zaregistrovalo takmer sto rodín. "Do projektu rodinného pasu sa zapojila bratislavská a trnavská župa, Burgenland a Dolné Rakúsko. Rodinný pas ponúka ich držiteľom zľavy na rôzne športové, kultúrne akcie či dokonca obchody naviazané na rôzne zľavové programy," povedal predseda BSK Pavol Frešo. Počíta sa so zapojením takmer 1000 prevádzok vo všetkých štyroch partnerských regiónoch.

Zľavy sú určené pre oblasť turizmu, relaxu, športu a kultúry. Karty sa vzťahujú na rodiny, ktoré majú deti do 18 rokov. Zaregistrovaných je zatiaľ 129 rodín s jedným dieťaťom, 152 rodín s dvoma deťmi, 23 rodín s troma, päť rodín so štyrmi, štyri rodiny s piatimi a jedna rodina so šiestimi deťmi. Registrovať sa možno prostredníctvom webstránky www.rodinne-pasy.sk. "Projekt bol podporený v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Slovensko-Rakúsko 2007-2013 vo výške zhruba 120.000 eur, z toho iba 6000 eur bol finančný náklad BSK, to je tá povinná spoluúčasť," dodal Peter Húska, zodpovedný za priority BSK.