Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Bratislavský kraj

VIDEO:V Senci horí výrobná hala, v Novej Lehote porast, stodola a šopa

Na snímke hasiči hasia požiar výrobnej haly v Senci. Foto: TASR - PHaZZ

Pri obidvoch požiaroch museli zasahovať hasiči.

Bratislava 16. júla (TASR) - V Senci na Poľnej ulici horí výrobná hala. Zasahujú tam seneckí, pezinskí a bratislavskí hasiči. Na mieste je momentálne deväť hasičských vozidiel a viac ako 25 hasičov. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

Hasičom sa krátko po 18.00 h podarilo lokalizovať požiar výrobnej haly v Senci na Poľnej ulici. Desiatky hasičov pokračujú v jeho likvidácii. Informovala o tom dnes Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

V dôsledku požiaru sa v horiacom objekte prepadol strop, k zraneniam však nedošlo. Na miesto išli aj pracovníci z Kontrolných chemických laboratórií na uskutočnenie meraní škodlivých látok v ovzduší.

"Kontrolné chemické laboratóriá na mieste udalosti nenamerali žiadne zvýšené škodlivé látky v ovzduší," uviedla Farkasová. Dodala, že z dôvodu predbežne vyčíslenej priamej materiálnej škody bola na miesto udalosti vyslaná expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR.



Od porastu sa chytila stodola


K požiaru porastu v katastri Novej Lehoty v okrese Nové Mesto nad Váhom vyslali dnes popoludní hasičov, ktorí po príchode na miesto zistili, že oheň sa rozšíril na vedľa stojacu stodolu a šopu. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Požiar sa podľa nej ďalej šíril k rodinným domom a lesu. „Hasičom sa požiar pri rodinných domoch a lese podarilo dostať pod kontrolu, momentálne ho lokalizujú na ostatných miestach. Na mieste zasahujú tiež dobrovoľní hasiči,“ dodala Farkasová.

Na snímke hasiči hasia požiar výrobnej haly v Senci.
Foto: TASR - PHaZZ


Na snímke hasiči hasia požiar výrobnej haly v Senci.
Foto: TASR - PHaZZ


Na snímke hasiči hasia požiar výrobnej haly v Senci.
Foto: TASR - PHaZZ


Hasičom sa krátko po 18.00 h podarilo lokalizovať požiar výrobnej haly v Senci na Poľnej ulici. Desiatky hasičov pokračujú v jeho likvidácii. V dôsledku požiaru sa v horiacom objekte prepadol strop, k zraneniam však nedošlo. Na miesto išli aj pracovníci z Kontrolných chemických laboratórií na uskutočnenie meraní škodlivých látok v ovzduší. Na snímke hasiči hasia požiar výrobnej haly v Senci.
Foto: TASR - PHaZZ