Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Turistický autobus Malokarpatský expres štartuje svoju tretiu sezónu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Do konca septembra bude premávať každú sobotu, nedeľu a počas štátnych sviatkov na trase Bratislava, Svätý Jur, Pezinok, Modra, Zochova chata, Častá a Budmerice.

Bratislava 31. mája (TASR) – Turistický autobus Malokarpatský expres štartuje v sobotu (1. 6.) svoju tretiu sezónu. Do konca septembra bude premávať každú sobotu, nedeľu a počas štátnych sviatkov na trase Bratislava, Svätý Jur, Pezinok, Modra, Zochova chata, Častá a Budmerice. Expres je pripravený aj na prepravu bicyklov. TASR o tom informovali z Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

"Malokarpatský región je zaujímavý pre všetky vekové kategórie. Prídu si tu na svoje milovníci histórie, kultúry, prírody, remesiel, tradícií, turistických trás či cyklotrás. Zabudnúť nemôžem ani na rekreačné strediská, výbornú gastronómiu a vynikajúce vína," približuje predseda BSK Juraj Droba. Odporúča napríklad aj rozhľadňu Veľká Homola či pumptrackovú dráhu v Bike Parku na Zochovej chate pri Modre.

Cestujúci si môžu zakúpiť lístok priamo u vodiča, pričom na tejto linke platí Bratislava Card City & Region. Pri kombinácii s prímestskými autobusmi či vlakmi je potrebné si zakúpiť cestovný lístok podľa prepravných taríf autobusových a železničných dopravcov.