Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

V Bratislavskom kraji sa začali voľby bez problémov a načas

Na snímke voliči v osobitnom priestore určenom na úpravu hlasovacieho lístku počas 2. kola prezidentských volieb vo volebnej miestnosti 30. marca 2019 v bratislavskom Lamači. Foto: TASR - Erik Mader

V Bratislavskom kraji je spolu 536 volebných okrskov.

Bratislava 30. marca (TASR) – Druhé kolo prezidentských volieb sa v Bratislavskom kraji začalo načas a bez problémov. Pre TASR to potvrdili jednotlivé okresné volebné komisie s tým, že všetky volebné miestnosti boli otvorené.

"Všetky okrskové volebné komisie začali načas, všetko je v poriadku. Nikto nám nehlásil žiadne problémy," uviedli z Okresnej volebnej komisie Bratislava. V okrese Malacky, kde sa v prvom kole prezidentských volieb 16. marca otvorila jedna z volebných miestností v meste Malacky o 35 minút neskôr, hlásia tentoraz bezproblémový a pokojný začiatok druhého kola volieb hlavy štátu. "Všetko prebieha v poriadku. V celom okrese sa začalo načas," spresnili z Okresnej volebnej komisie Malacky.

"Doteraz neevidujeme žiadne podanie. Priebeh volieb je zatiaľ bez komplikácií,“ potvrdili aj z Okresnej volebnej komisie Pezinok. Všetky volebné miestnosti začali volebný deň načas aj v okrese Senec. "Hlásenie o nejakom probléme zatiaľ nemáme," uviedli z tunajšej okresnej volebnej komisie.

V Bratislavskom kraji je spolu 536 volebných okrskov. V Bratislave je to 361, v okrese Malacky 54, v okrese Pezinok 53 a v okrese Senec 68 volebných okrskov. V kraji je zapísaných 575.978 voličov.