Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislavský kraj

V Pezinku otvorili novú pumptrackovú dráhu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Erika Ďurčová

Vybudovanie dráhy stálo 188.234 eur.

Bratislava 16. marca (TASR) - V Pezinku otvorili počas týždňa novú pumptrackovú dráhu pre bicykle, kolobežky, skateboardy či kolieskové korčule. Jej vybudovanie stálo 188.234 eur. TASR o tom informovala špecialistka pre komunikáciu mesta Pezinok Jana Hrdličková.

"Pezinská pumptracková dráha je dlhá 113 metrov, je tvorená radom skokov a terénnych vĺn, je široká dva metre s celkovým prevýšením 2,5 metra. Celý areál je nasvietený umelým osvetlením, ktoré umožňuje jeho využívanie aj vo večerných hodinách," povedala vedúca referátu výstavby Mestského úradu Pezinok Monika Hletková.

Vybudovanie dráhy stálo 188.234 eur. Z dotačného mechanizmu ministerstva investícií bolo vyčlenených 168.048 eur, zbytok dofinancovalo mesto Pezinok. "Spojili sme sily s ministerstvom investícií a s Bratislavským samosprávnym krajom (BSK). Projekt bol plánovaný ešte pred rokom 2018, my sme ho vylepšili, dali do súladu s dnešnými normami, zohnali peniaze na financovanie a v priebehu 12 mesiacov sme ho aj zrealizovali," zhrnul primátor Roman Mács.