Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Veriaci pôjdu po brehu Moravy po stopách Titusa Zemana do Šaštína

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Pri púti podľa organizátorov pôjde nielen o pripomenutie hrdinstva blahoslaveného Titusa Zemana, ale aj o uvažovanie nad vlastnou životnou cestou.

Bratislava/Závod 13. septembra (TASR) – Veriaci vyrazia v piatok (14. 9.) od brehov rieky Morava pri obci Závod v okrese Malacky peši po stopách Titusa Zemana do Šaštína. Tu sa v sobotu (15.9.) na sviatok Sedembolestnej Panny Márie koná slávnosť. TASR o púti, ktorú organizuje Bratislavská arcidiecéza, informoval Michal Lipiak z Konferencie biskupov Slovenska (KBS).

"Na púti od rieky Morava do Šaštína sa zúčastní aj biskup Jozef Haľko. Počas samotného putovania sú pripravené aktivity v skupinách, putovanie v tichu, katechézy i modlitba," priblížil Lipiak. Pri púti podľa organizátorov pôjde nielen o pripomenutie hrdinstva blahoslaveného Titusa Zemana, ale aj o uvažovanie nad vlastnou životnou cestou.

Zraz pútnikov je neďaleko obce Závod od 13.00 h. Predpokladaný príchod do Šaštína je večer okolo 21.00 h. Doprava pre zaregistrovaných účastníkov bude zabezpečená autobusom z Bratislavy od Domu Quo Vadis o 12.00 h.