Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Bratislavský kraj

Zmeny v železničnom cestovnom poriadku

Ilustračné foto Foto: Tablet.TV

Nové rýchliky budú aj na trase Bratislava- Levice/Zvolen.


Bratislava 11. decembra (TABELT.TV) - Od 14. decembra so zmenou železničného cestovného poriadku bude v Bratislavskom kraji jazdiť 166 rýchlikov a 167 regionálnych vlakov. V dopravnej špičke bude možné cestovať každých 30 minút. Cestujúci sa vo vyše 65 percent spojov v regióne budú voziť v nových a modernizovaných vozňoch a pohodlných poschodových jednotkách.

Od nového grafikonu pribudne v kraji 12 osobných vlakov, 16 rýchlikov a zrýchlených vlakov a 6 regionálnych expresov.

V diaľkovej doprave zaviedla Železničná spoločnosť nové Eurocity vlaky Porta Bohemica z Hamburgu do Budapešti a Devín z Břeclavi do Bratislavy.

Na linke Bratislava- Žilina doplnili dvojhodinový systém rýchlikov o 3 nové vlaky- rýchliky Inovec, Polom a Dubeň.

Predĺžia sa trasy troch rýchlikov medzi Bratislavou a Trenčínom, od 14. decembra pôjdu až po Žilinu.
Zaviedli nový pár rýchlikov na trase Bratislava- Trenčín a späť, denne okrem soboty, alebo nedele.
Takisto pribudne nový pár rýchlikov na linke Bratislava- Zvolen a späť, denne okrem nedele, alebo soboty.

Nové rýchliky budú aj na trase Bratislava- Levice/Zvolen.

Pár rýchlikov pribudne v pracovné dni na linke Bratislava- Šurany a nový vlak na trase Banská Bystrica- Bratislava v nedeľu.

V prímestskej doprave železnice garantujú maximálne 60 minútovú obslužnosť. Na linke Bratislava- Malacky- Kúty budú v dopravnom sedle jazdiť osobné vlaky v dvojhodinovom intervale. Pribudnú tu dva regionálne expresy a 4 osobné vlaky, ktoré urýchlia spojenie medzi Bratislavou, Malackami a Kútmi s prestupom smer Skalica.

Na linke Bratislava- Pezinok- Trnava zavedú železnice 7 vlakov kategórie REX, tri z nich do Bratislavy popoludní a jeden ráno.

Z Bratislavy pôjdu tri novozavedené vlaky popoludní, ktoré nahrádzajú a predlžujú trasu súčasných osobných vlakov Bratislava- Pezinok. V čase dopravného sedla bude hodinový, alebo dvojhodinový takt.

Na traťovom úseku Bratislava- Galanta pribudnú tri páry osobných vlakov najmä pre posilnenie študentských spojení a doplnenie chýbajúcich vlakov.