Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Československé výročia 2018

A.Danko: Priateľské rozdelenie Česko-Slovenska v roku '92 oceňuje svet

Na snímke predseda Národnej rady SR Andrej Danko počas pietneho aktu kladenia vencov k soche M. R. Štefánika v rámci osláv 100. výročia vzniku Československej republiky v Bratislave 28. októbra 2018. Foto: TASR - Dano Veselský

Traja najvyšší slovenskí ústavní činitelia sa v nedeľu zúčastňujú na oficiálnych oslavách výročia v Prahe.

Bratislava 28. októbra (TASR) – Priateľské rozdelenie Česko-Slovenska v roku 1992 oceňuje celý svet. Poukázal na to predseda Národnej rady SR Andrej Danko po položení vencov k soche generála M. R. Štefánika v Bratislave pri príležitosti 100. výročia ČSR.

"Tak, ako sme sa my naozaj priateľsky rozišli v roku 1992, dnes oceňuje celý svet. Naše správanie sa, vzájomná úcta je príkladom aj pre okolité štáty. Vidím to aj na zahraničných cestách, ako to štáty, ktoré také šťastie nemali pri rozchodoch, oceňujú," skonštatoval Danko.



Pri soche generála M. R. Štefánika zároveň zdôraznil dôležitosť vyjadrenia úcty jednému zo zakladateľov Československa. "Je veľká škoda, že generál Milan Rastislav Štefánik nás tak skoro opustil. Naše národy ho potrebovali najmä v ťažkých rokoch, v roku 1938. Myslím si, že by ešte veľa pre nás všetkých urobil," podotkol Danko.

Slovenská a Česká republika si pripomínajú 100. výročie vzniku ČSR. Traja najvyšší slovenskí ústavní činitelia sa v nedeľu zúčastňujú na oficiálnych oslavách výročia v Prahe.