Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Československé výročia 2018

Prezident nepríde na koncert k 30. výročiu Sviečkovej manifestácie

Andrej Kiska, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Kiska si v nedeľu uctí spomienku na túto udalosť príhovorom na konferencii s názvom Ako zaobchádzame s našou slobodou.

Bratislava 25. marca (TASR) – Prezident SR Andrej Kiska nepríde na koncert pri príležitosti 30. výročia Sviečkovej manifestácie, ktorý sa bude konať od 19.00 h v budove Slovenskej filharmónie – Redute v Bratislave. Dôvodom je podľa slov jeho hovorcu Romana Krpelana "pozvanie fašistov" na toto spomienkové podujatie.

Interný poradca prezidenta Radoslav Baťo na sociálnej sieti spresnil, že Konferencia biskupov Slovenska (KBS) pozvala na koncert zástupcov ĽSNS Mariana Kotlebu a Milana Uhríka.

Spomienka na Sviečkovú demonštráciu je podľa Krpelana oslava slobody, demokracie a odvahy ľudí. "Pozvanie fašistov na večerný spomienkový koncert je preto mimoriadne nešťastným spôsobom pripomenutia si 30. výročia tejto významnej udalosti," skonštatoval hovorca.

Kiska si v nedeľu uctí spomienku na túto udalosť príhovorom na konferencii s názvom Ako zaobchádzame s našou slobodou a následne priamo pri pamätníku Sviečkovej demonštrácie v Bratislave spolu s bývalým prezidentom Spolkovej republiky Nemecko Joachimom Gauckom. Prezidentovi v pondelok (26.3.) udelí aj štátne vyznamenanie.