Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

A. Danko: Koaličná rada má byť vo štvrtok alebo piatok

Na archívnej snímke Andrej Danko. Foto: TASR Jakub Kotian

Koalícia by mala hovoriť aj o rizikách, možnostiach i nových výhľadoch štátneho rozpočtu.

Bratislava 17. septembra (TASR) – Koaličná rada, na ktorej by sa malo hovoriť aj o štátnom rozpočte, by mala byť vo štvrtok (19. 9.) alebo piatok (20. 9.). Uviedol to v utorok predseda Národnej rady (NR) SR a SNS Andrej Danko.

O možných termínoch sa rozprával aj s premiérom Petrom Pellegrinim (Smer-SD). "Myslím si, že vo štvrtok, piatok budeme kooperovať pri týchto opatreniach, ktoré minister financií potrebuje na zostavenie štátneho rozpočtu," skonštatoval Danko.

Koalícia by podľa neho mala hovoriť aj o rizikách, možnostiach i nových výhľadoch štátneho rozpočtu. "Verím, že to pragmaticky uzavrieme tak, aby budúci štátny rozpočet bol zodpovedne pripravený na schválenie, aby v Národnej rade SR 'zbehol' bez problémov," poznamenal.

Danko opätovne v tejto súvislosti upozornil na slabý výber DPH či odmeňovanie v štátnej správe. "Slovensku chýba systém odmeňovania v ústredných orgánoch štátnej správy," podotkol. Očakáva, že minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD) príde s koncepciou, ktorá vyrieši rozdiely platov. Zopakoval, že zvyšovanie spotrebnej dane z tabaku, ako presadzovalo Ministerstvo financií (MF) SR, je pre neho uzavretou témou.