Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Andersen Global expanduje do Európy

Foto: Lansky, Ganzger & Partner

Andersen Global expanduje do Európy spoluprácou s LANSKY, GANZGER + partner.

Bratislava 13. augusta (OTS) - Advokáti z LANSKY, GANZGER + partner (LGP) koncom júla 2018 nadviazali spoluprácu s medzinárodnou asociáciou právne nezávislých členských firiem poskytujúcich celosvetové daňové a právne poradenstvo Andersen Global.

Prostredníctvom globálnej asociácie Andersen Global získajú klienti LGP prístup k viac ako 3000 odborníkom v takmer 40 krajinách. Okrem toho sa rozširuje portfólio LGP v oblasti daňového práva. Na druhej strane Andersen Global získava prostredníctvom spolupráce s LGP prístup k veľmi zaujímavým trhom s regionálnymi lídrami v krajinách strednej, východnej a juhovýchodnej Európy.

"Vo všeobecnosti je medzinárodná pozícia výzvou pre každú právnickú firmu; rôzne trhy vyžadujú rôzne pracovné metódy. Ako právnik nemôžete tancovať na rovnakú nôtu v Číne, Rusku alebo juhovýchodnej Európe. Kultúrne rozdiely sú príliš veľké. Problémy sa snažíme riešiť pragmaticky a rozhodli sme sa pre medzinárodné usporiadanie, ktoré kombinuje výhody našej prítomnosti vo Viedni, Bratislave a Astane, s modelom spolupracujúcich právnických firiem s globálnou asociáciou," hovorí Gabriel Lansky, zakladateľ firmy, o spolupráci so spoločnosťou Andersen Global.

Spolu s kanceláriou LGP vo Viedni začali v júli 2018 spolupracovať s medzinárodným združením právnikov a daňových poradcov Andersen Global aj tímy z kancelárií v Bratislave a Astane.
Štefan Holý, riadiaci partner LGP Bratislava
Foto: Lansky, Ganzger & Partner

Štefan Holý, riadiaci partner LGP Bratislava komentuje: "Keďže naša kancelária v Bratislave už roky úspešne pôsobí na vysoko konkurenčných a rýchlo sa rozvíjajúcich trhoch strednej a východnej Európy, získali sme významné skúsenosti v poskytovaní poradenských služieb v oblastiach s masívnym hospodárskym rastom. Sme radi, že túto odbornosť zdieľame s Andersen Global a významne prispejeme k jeho ďalšiemu rastu."
Martin Jacko, riadiaci partner LGP Bratislava
Foto: Lansky, Ganzger & Partner

Martin Jacko, riadiaci partner LGP Bratislava: “Spoluprácou s rozrastajúcou sa Andersen Global máme možnosť zastrešovať záujmy našich klientov bez zásadnejších územných obmedzení. Na druhej strane byť súčasťou tejto celosvetovej štruktúry umožní tímom z LGP zúročiť svoje globálne použiteľné odborné skúsenosti a preniesť ich do praxe v prospech klientov Andersen Global.

Ruská právnička, Anna Zeitlinger, ktorá stojí v LGP na čele sekcie pre Ruskú federáciu a Spoločenstvo nezávislých štátov (SNŠ) sa vyjadrila: "Medzinárodnosť, vo forme výraznej prítomnosti v SNŠ, je našou ochrannou známkou - preto sme otvorili kanceláriu v Astane už v roku 2013. Teraz máme silného partnera pre expanziu a rozšírenie nášho portfólia aj v oblasti daní."

"Sme radi, že sa k nám pridala taká vysoko kvalitná medzinárodná firma. Rakúsko je dôležitou vstupnou bránou do strednej a východnej Európy a očakávame, že budeme spolupracovať s našimi novými kolegami na budovaní firmy v priebehu ďalšieho roka. Naša skupina sa teraz rozrástla na takmer 500 partnerov a viac ako 3500 ľudí," dodáva Mark L. Vorsatz, generálny riaditeľ Andersen Tax LLC a Andersen Global.

Andersen Global je združenie podľa švajčiarskych právnych predpisov, ktoré bolo založené v roku 2013 americkou firmou Andersen Tax LLC. Toto globálne združenie pôsobí prostredníctvom svojich členských spolupracujúcich firiem vo viac ako 100 lokalitách.

LANSKY, GANZGER + partner (LGP) patrí medzi najväčšie medzinárodné právnické firmy v strednej Európe s viac ako 100 právnikmi a zamestnancami z 20 krajín. Firma je na verejnosti známa vďaka zastúpeniam v "známych prípadoch verejného záujmu" aj za hranicami Rakúska a Slovenska. Okrem mediálnej pozornosti, LGP poskytuje právne služby významným spoločnostiam a verejným inštitúciám vo všetkých oblastiach podnikania. Firma, ktorú založili Gabriel Lansky a Gerald Ganzger, pôsobí vo Viedni (v Rakúsku), v Bratislave (na Slovensku) a v Astane (v Kazachstane). Dvojjazyčné kancelárie pre Azerbajdžan, Čínu, Taliansko, Ruskú federáciu, Turecko a západný Balkán / SEE podporujú klientov v ich medzinárodných aktivitách s hospodárskymi, právnymi a politickými znalosťami. Pri svojej práci zhodnocujú aj špecifiká jednotlivých krajín. Naviac, tzv. Rada senior expertov advokátskej kancelárie prináša odbornosti vedúcich európskych politikov v oblasti zahraničnej a hospodárskej politiky; túto Radu tvoria najmä bývalí prezidenti, ministri, poslanci Európskeho parlamentu. Manažment spoločnosti sa skladá zo štyroch partnerov vo Viedni, štyroch partnerov v Bratislave a troch partnerov v Astane (v Kazachstane).