Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Autosalón v Nitre predstaví 30 značiek a 45 noviniek

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na ploche viac ako 37.000 metrov štvorcových sa predstaví 242 vystavovateľov, informoval Martin Lužbeťák z výstaviska.

Nitra 3. októbra (TASR) - Automobilové novinky z Paríža, 30 značiek, 45 noviniek a výstavné premiéry prinesie tohtoročný Autosalón Autoshow Nitra. Uskutoční sa od 11. do 14. októbra na agrokomplexe Národnom výstavisku v Nitre. Na ploche viac ako 37.000 metrov štvorcových sa predstaví 242 vystavovateľov, informoval Martin Lužbeťák z výstaviska.

Autosalón Autoshow Nitra prinesie aj značky, ktoré automobiloví nadšenci nemali možnosť vidieť ani v Paríž, medzi nimi Opel, Volvo, Nissan, Mitsubishi, Volkswagen, Ford, Mazda, Jeep a Subaru, potvrdil Lužbeťák. Očakávané slovenské premiéry modelov priamo z francúzskeho výstaviska sú Škoda Kodiaq RS a Hyundai i30 N-line. Medzi nimi sa nestratia ani novinky ako Opel Combo, Toyota Corolla, Mitsubishi Space Star, Ford Focus, Kia Sportage či luxusný karavan Morelo Palace 88. Z mnohých elektromobilov zaujme Hyundai Kona electric.

Ozajstnú automobilovú show zabezpečia najlepší slovenskí drifteri a kaskadéri v rámci akcie Mototv show. Okrem iných sa vystúpením odprezentuje viacnásobný držiteľ Guinessových rekordov, profi kaskadér na skútri Gunter Schachermayr z Rakúska. Adrián Husák sa pokúsi o zápis do Guinessovej knihy rekordov jazdou na štvorkolke priamo pred divákmi. Viac ako 100 najkrajších tuningových kúskov bude pútať pohľady na Tunning show. Chýbať nebudú ani tradičné Majstrovstvá Slovenska hasičského a záchranného zboru SR vo vyslobodzovaní z havarovaných áut.

Veteránisti sa môžu tešiť na exhibičnú jazdu Citroen „kačíc" aj s motívmi Hippies. V rámci najväčšej prehliadky vyše 100 historických vozidiel či motoriek sa predstavia aj špeciality rôznych oblastí. Zaujímavosťou budú závodné kúsky či všetky modifikácie Fiatu 850. Pre deti a školákov sa o zábavu postará detské dopravné ihrisko, motokáry, elektrické autíčka, skákacie hrady, fun a chill-out zóna, detské kútiky SIKU World s autíčkami, kvízmi a súťažami či autodráha s profesionálnymi pretekárskymi autíčkami.