Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Blok CDU/CSU vyzval kancelára Scholza na zvolanie krízového samitu

Nemecký kancelár Olaf Scholz. Foto: TASR/AP

Situácia je dramatická, vládna koalícia však nekoná, kritizoval v stredu Jens Spahn, podpredseda parlamentnej skupiny CDU/CSU.

Berlín 13. marca (TASR) - Blok konzervatívnych strán v nemeckom parlamente vyzval kancelára Olafa Scholza, aby ešte pred Veľkou nocou zvolal do svojho úradu krízový samit venovaný hospodárskym otázkam. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Situácia je dramatická, vládna koalícia však nekoná, kritizoval v stredu Jens Spahn, podpredseda parlamentnej skupiny CDU/CSU. Je načase, aby kancelár konečne určil hospodársky rast ako najvyššiu prioritu, dodal. Potrebný je podľa neho široký spoločenský konsenzus medzi vládou, opozíciou, odbormi a podnikmi v prospech inej hospodárskej politiky. Konkrétne to znamená nižšie dane z príjmu právnických osôb, lacnejšie energie a skutočné odbúranie byrokracie, priblížil Spahn.

Blok CDU/CSU je pripravený na dohodu v záujme skutočnej zmeny a upevnenia pozície Nemecka ako krajiny atraktívnej pre podnikanie, dodal. Za akútnu prioritu označil zrušenie nedávno zvýšenej dane na poľnohospodársku naftu a poskytnutie ďalších úľav v prospech agrosektora.