Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Bratislavské letisko vybavilo o 18 % viac cestujúcich než vlani

Bratislavské letisko Milana R. Štefánika Foto: Facebook Letisko Bratislava

V porovnaní s minuloročným novembrom, keď letisko vybavilo vyše 118.000 cestujúcich, vzrástol podľa jej slov v tomto roku počet cestujúcich o 18 %.

Bratislava 12. decembra (TASR) - Bratislavské Letisko Milana R. Štefánika vybavilo v novembri tohto roka spolu na prílete a odlete 139.879 cestujúcich. Podľa hovorkyne letiska Veroniky Ševčíkovej je to najvyšší počet vybavených cestujúcich v novembri za posledných desať rokov a druhý najvyšší novembrový výsledok v celej histórii letiska.

V porovnaní s minuloročným novembrom, keď letisko vybavilo vyše 118.000 cestujúcich, vzrástol podľa jej slov v tomto roku počet cestujúcich o 18 %.

"Od začiatku roka do konca novembra už využilo lety z Bratislavy a do Bratislavy spolu 2,15 milióna cestujúcich, čo predstavuje nárast o 18 % v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. Vtedy za jedenásť mesiacov roka vybavilo letisko 1,82 milióna cestujúcich," vyčíslil predseda predstavenstva letiska Jozef Pojedinec.

Počas jedenástich mesiacov roka sa na letisku v Bratislave uskutočnilo 28.590 letov. To už predstavuje viac odletov a príletov ako za celý rok 2017, keď letisko zaznamenalo vyše 27.000 pohybov lietadiel. V samotnom novembri sa uskutočnilo 2051 letov. "Najviac cestujúcich cestovalo od začiatku roka pravidelnými linkami do Londýna, Dublinu a Moskvy," dodala Ševčíková.