Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Britská hračkárska sieť Hamleys vykázala vlani vysokú stratu

Ilustračné foto. Foto: TASR

V minulom roku spoločnosť zatvorila niekoľko obchodov a stiahla sa z niektorých trhov, na ktorých nezaznamenávala výraznejší rast.

Londýn 14. októbra (TASR) - Britská hračkárska sieť Hamleys oznámila za minulý rok vysokú stratu, pričom ako dôvod uviedla brexit a teroristické hrozby.

Najstarší hračkársky reťazec na svete, ktorý založili v roku 1760, uviedol, že za minulý rok zaznamenal stratu 9,2 milióna libier (10,50 milióna eur). Na porovnanie, v roku 2016 vykázal zisk 1,7 milióna libier.

"Rok 2017 patril k najnáročnejším pre maloobchodný biznis v Británii a hračkárstvo Hamleys nebolo výnimkou," uviedla spoločnosť. Ako dodala, dôvodom je blížiaci sa odchod Británie z Európskej únie, ako aj teroristické hrozby, makroekonomické tlaky a celkový pokles spotrebiteľskej dôvery v Británii.

V minulom roku spoločnosť zatvorila niekoľko obchodov a stiahla sa z niektorých trhov, na ktorých nezaznamenávala výraznejší rast. Na domácom trhu štyri obchody otvorila, iné dva však zatvorila.

Napätá situácia v britskom maloobchode pretrváva aj tento rok, keďže spotrebiteľské výdavky stále ovplyvňuje "bezprecedentná neistota spotrebiteľov". Hamleys však verí, že vďaka prijatým opatreniam sa firme aj napriek uvedeným problémom podarí výsledky zlepšiť.