Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Búrka Sandy by mala poisťovňu AIG stáť okolo 1,3 miliardy USD

Letecký pohľad na zničené domy na pobreží Atlantického oceána v Seaside Heights v štáte New Jersey 31. októbra 2012 Foto: TASR/AP

Očakáva sa, že superbúrka Sandy, bude druhou najväčšou prírodnou katastrofou v americkej histórii,.

New York 8. decembra (TASR) - Americká poisťovňa American International Group (AIG) odhaduje, že búrka Sandy, ktorá zasiahla severovýchod USA koncom októbra, ju vyjde zhruba na 1,3 miliardy USD (1,01 miliardy eur). To je zatiaľ najvyššia suma, akú v súvislosti so škodami po Sandy oznámili veľké poisťovacie spoločnosti. Náklady spojené s búrkou by mala AIG zahrnúť do svojich výsledkov za 4. štvrťrok. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

Uvedená suma je dvojnásobok čiastky, s ktorou počíta napríklad spoločnosť Travelers Cos (650 miliónov USD) a zhruba o 20 % vyššia, než vo svojom odhade oznámila poisťovňa Allstate Corp. Tá očakáva, že Sandy ju vyjde na 1,08 miliardy USD.

Očakáva sa, že superbúrka Sandy, ktorá zasiahla severovýchod Spojených štátov koncom októbra, bude druhou najväčšou prírodnou katastrofou v americkej histórii, keďže poistné škody by mohli dosiahnuť až okolo 25 miliárd USD. Katastrofou väčších rozmerov z tohto pohľadu bol iba hurikán Katrina v roku 2005.