Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Ekonomika

Chcete začať podnikať bez úrokov na celý rok? Máte už len 10 dní

Foto: Slovenská sporiteľňa

Máte skvelý podnikateľský nápad a chýbajú vám financie na jeho rozbeh?

Bratislava 1. október (OTS) - Ak do 10. októbra zaregistrujete svoj biznis plán na www.zacinamepodnikat.sk, môžete získať úver s ročnými úrokovými prázdninami a k tomu množstvo užitočných cien a výhod od partnerov projektov. Vybraný podnikateľský zámer so spoločenským prínosom získa aj finančný dar do 5 000 eur.

Počet podnikateľov na Slovensku klesá

Podľa údajov Eurostatu na Slovensku ku koncu druhého štvrťroka 2018 podnikalo 365 tisíc ľudí. Kým v rokoch 2014 – 2016 ich počet vzrástol o takmer 10 %, za posledný rok a pol ich je o viac ako 6 % menej. Úbytok sa najviac dotkol oblasti financií a poisťovníctva, v ktorej počet podnikateľov klesol o viac ako 40 %, či zdravotníctva a sociálnej pomoci (-28 %). Naopak, najviac rástli podnikatelia v oblasti nehnuteľností (50 %), v administratíve a podporných službách (+28 %) a v poľnohospodárstve, lesníctve a rybolove (+8 %).

Kritický je tretí rok

„V podnikaní je kritický je tretí rok, podľa prieskumov ho neprežije až 70 % začínajúcich podnikateľov. Jedným z dôvodov je nedostatočná kontrola nad finančnými tokmi. V rámci programu pre začínajúcich podnikateľov a podnikateľky preto ponúkame začínajúcim podnikateľom bezplatnú pomoc s nastavením biznis plánu, cenotvorbou, marketingom a s ďalšími oblasťami, ktoré sú dôležité pre úspech v podnikaní. Navyše, ak si u nás do 10. októbra zaregistrujú svoj biznis plán, môžu získať úver s ročnými úrokovými prázdninami na celý rok,“ hovorí Tigran Aleksanyin, koordinátor Programu pre začínajúcich podnikateľov a podnikateľky Slovenskej sporiteľne. Tá ako jediná slovenská komerčná banka poskytuje úvery

Ročné úrokové prázdniny

Pre všetkých záujemcov o nové podnikanie či rozbeh neziskových aktivít pripravila Slovenská sporiteľňa spolu s viac ako 30-kou partnerských organizácií akciu – úrokové prázdniny na nové podnikanie. Záujemcom poskytne úvery až do 10 000 eur bez akýchkoľvek úrokov na prvý rok a partneri zasa množstvo cien a benefitov (napr. prenájom priestorov, on-line založenie firmy alebo organizácie, konzultácie či mentoring, vstupy na rôzne podujatia, mediálny priestor) so zvýhodnenou cenou či úplne zadarmo. Navyše, všetky biznis plány s preukázateľným spoločenským prínosom budú nominované na udelenie finančného daru vo výške do 5 000 eur.

Bezúročný úver až do sumy 10 000 eur môže získať každý záujemca, ktorého biznis plán banka vyhodnotí ako perspektívny a schopný generovať dostatok príjmov na splácanie. Počet úverov nie je obmedzený. Podmienkou je do 10. októbra vyplniť formulár biznis plánu na stránke www.zacinamepodnikat.sk a následne ho do 10. novembra obhájiť pred odborníkmi zo Slovenskej sporiteľne.

Bezúročné obdobie trvá 12 mesiacov od čerpania úveru, splácanie sa dá rozložiť až na 6 rokov. Po uplynutí bezúročného obdobia sa bude zostatok úveru úročiť sadzbou najviac 5,9 % ročne.

Kompletné informácie nájdete na www.zacinamepodnikat.sk.