Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Ekonomika

Čína označila americkú firmu Micron Technology za bezpečnostné riziko

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Krok čínskych úradov predstavuje ďalšiu eskaláciu v prehlbujúcom sa spore o informačné technológie medzi Washingtonom a Pekingom.

Peking 22. mája (TASR) - Čínsky úrad pre kybernetickú bezpečnosť oznámil, že komponenty amerického výrobcu pamäťových čipov Micron Technology predstavujú vážne riziko pre bezpečnosť krajiny. Znamená to, že výrobky tejto spoločnosti sa nebudú môcť používať v kľúčových infraštruktúrnych projektoch druhej najväčšej ekonomiky sveta. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Krok čínskych úradov predstavuje ďalšiu eskaláciu v prehlbujúcom sa spore o informačné technológie medzi Washingtonom a Pekingom. Spojené štáty v posledných rokoch zaviedli sériu opatrení zameraných proti čínskym výrobcom čipov a investovali obrovské zdroje na podporu domáceho odvetvia polovodičov.

Čínsky úrad pre kybernetickú bezpečnosť vo svojom vyhlásení uviedol, že výrobky spoločnosti Micron Technology predstavujú vysoké riziko pre dodávateľský reťazec v oblasti kritickej informačnej infraštruktúry, čo má vplyv na národnú bezpečnosť krajiny. Bližšie údaje o rizikách alebo produktoch, v ktorých boli identifikované, úrad neposkytol. Hovorca spoločnosti Micron potvrdil, že od čínskeho úradu dostal oznámenie o výsledkoch auditu jej výrobkov predávaných v Číne a zvažuje ďalšie kroky.