Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Ekonomika

Commerzbank s pokutou za zlyhanie v boji proti praniu špinavých peňazí

Na archívnej snímke sídlo banky Commerzbank vo Frankfurte nad Mohanom. Foto: TASR/AP

Commerzbank a jej divízia elektronického bankovníctva Comdirect Bank, ktorú spoločnosť v plnej miere prevzala v roku 2020, porušili svoje povinnosti v oblasti dohľadu.

Berlín 22. apríla (TASR) - Nemecký úrad pre dohľad nad finančnými trhmi (Bafin) vymeral spoločnosti Commerzbank pokutu vo výške 1,45 milióna eur z dôvodu pochybení v boji proti praniu špinavých peňazí. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Commerzbank a jej divízia elektronického bankovníctva Comdirect Bank, ktorú spoločnosť v plnej miere prevzala v roku 2020, porušili svoje povinnosti v oblasti dohľadu, oznámil v pondelok Bafin. "V dôsledku nedostatočného dohľadu zamestnanci porušili povinnosti v oblasti prania špinavých peňazí tým, že včas alebo dostatočne neaktualizovali údaje o klientoch a neprijali dostatočné interné bezpečnostné opatrenia," dodal úrad.

Hovorkyňa banky v reakcii na rozhodnutie uviedla, že začlenenie spoločnosti Comdirect Bank do skupiny sprevádzali problémy, všetky otázky súvisiace s aktualizáciou údajov o klientoch a zefektívnením procesov však definitívne vyriešila už v roku 2022. V rámci integračného procesu bola podľa nej banka v neustálom a intenzívnom kontakte s dozornými orgánmi.

Bafin ďalej uviedol, že rozhodnutie o pokute sa stalo právoplatným k 28. marcu.