Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

DOD na letisku: Viete, aké suveníry si nemôžete doviesť z dovolenky?

Na snímke prehliadka zakázaných predmetov zhabaných bezpečnostnou službou počas dňa otvorených dverí na Letisku M. R. Štefánika v Bratislave 23. septembra 2017. Foto: TASR/Michal Svítok

Deň otvorených dverí na bratislavskom letisku M.R. Štefánika sa koná od piatka 22. septembra do nedele 24. septembra.

Bratislava 23. septembra (TASR) - Letisko Milana R. Štefánika v Bratislave otvorilo v týchto dňoch svoje brány na štvrtom ročníku Dní otvorených dverí. Prebiehajú od piatka 22. septembra a potrvajú až do nedele 24. septembra.

"Ľudia sa museli vopred registrovať na webovej stránke letiska, kapacita bola 1400 osôb," priblížila dnes hovorkyňa letiska Veronika Ševčíková. Počas Dní otvorených dverí prebiehajú exkurzie po letisku, pričom kapacita na jednu exkurziu bola 90 osôb.

Ľudia podľa jej slov vo verejnej časti letiskového terminálu uvidia ukážky práce policajných psovodov, ktorí vyhľadávajú výbušniny v batožinách. Colníci tiež ukážu predmety, ktoré nemožno dovážať zo zahraničia. Ide napríklad o koraly, mušle, zachytená bola na bratislavskom letisku aj slonia noha.

Letisko návštevníkom predstaví aj predmety, ktoré si nemôžu so sebou brať na palubu lietadla. "Mnohí naši návštevníci ešte neleteli, takže aj s tým ich treba oboznámiť," dodala Ševčíková.

Ľudia uvidia aj letecký simulátor a pozrieť si budú môcť tiež lietadlá Tupolev, ktoré boli súčasťou vládnej letky. Predstavia sa im však aj nové lietadlá Fokker, ktoré len tento rok do letky pribudli. Návštevníci si budú môcť pozrieť aj letiskovú techniku, ako odhŕňače či hasičské auto.