Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Ernst & Young: Podnikateľom roka 2023 sa stal Dalibor Cicman

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Z viac ako sto prijatých nominácií sa tento rok do súťaže kvalifikovalo dvadsaťšesť podnikateľských osobností.

Bratislava 29. februára (TASR) - Držiteľom titulu EY Podnikateľ roka 2023 Slovenskej republiky sa stal Dalibor Cicman zo spoločnosti GymBeam. Z viac ako sto prijatých nominácií sa tento rok do súťaže kvalifikovalo dvadsaťšesť podnikateľských osobností. Informovala o tom vo štvrtok spoločnosť Ernst & Young Global Limited (EY).

"Je mi veľkou cťou, že porota zložená zo 16 výnimočných osobností ma zvolila ako ďalšieho víťaza a prijala tak medzi seba. Napriek tomu, že sa cena volá EY Podnikateľ roka, som si istý, že za tento úspech je zodpovedných hlavne mojich 600 kolegov," uviedol Cicman.

Podnikateľské osobnosti hodnotila šestnásťčlenná porota na základe medzinárodných kritérií. Titul EY Technologický podnikateľ roka 2023 získal Igor Kolla zo spoločnosti Antik Telecom a titul EY Začínajúci podnikateľ roka 2023 si prevzali Marián Smik a Michal Pňaček za spoločnosť GreenBat.

Predsedom poroty bol držiteľ titulu EY Podnikateľ roka 2022 Juraj Fehervari, podľa ktorého podnikateľská kultúra na Slovensku potrebuje vášnivých lídrov. "Som hrdý na to, že Slovensko je domovom odvážnych vizionárov, ktorí sú nielen skvelými podnikateľmi, ale stávajú sa aj príkladmi pre mladšie generácie," uviedol.

Ako dodal vedúci partner spoločnosti EY v SR Marián Bíž, cieľom súťaže nie je len oceniť úspešných podnikateľov, ale aj zdieľať s verejnosťou inšpiratívne príbehy z podnikateľského sveta. "Od roku 2007 reprezentujú víťazi titulu EY Podnikateľ roka Slovenskej republiky našu krajinu na svetovom finále v Monte Carle. Verím, že podnikateľský príbeh Dalibora Cicmana, ktorý kladie dôraz na zdravý životný štýl a etické hodnoty vo svojom podnikaní, osloví medzinárodnú porotu rovnako, ako oslovil nás," uzavrel.