Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Euro si udržalo svoje zisky a dnes ráno sa predávalo po 1,1075 USD

Foto: TASR/AP

Euro aj libru v uplynulých dňoch podporili nádeje, že Veľká Británia a Európska únia (EÚ) predsa len dosiahnu dohodu o brexite.

Frankfurt nad Mohanom 17. októbra (TASR) - Spoločná európska mena rovnako ako britská libra si udržali svoje zisky zo stredy (16. 10). Euro sa vo štvrtok ráno predávalo po 1,1075 USD, teda približne pri rovnakom kurze ako v stredu večer. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v stredu referenčný kurz na 1,1025 USD/EUR.

Euro aj libru v uplynulých dňoch podporili nádeje, že Veľká Británia a Európska únia (EÚ) predsa len dosiahnu dohodu o brexite. Rokovania zjavne pokročili, ale ešte zostávajú otvorené niektoré dôležité detaily. Libra sa voči doláru dostala v stredu najvyššie od mája, v stredu ráno jej kurz stagnoval.

Investori budú vo štvrtok predovšetkým sledovať zrejme začiatok samitu lídrov Európskej únie (EÚ), na ktorom bude jednou z hlavných tém brexit. O nové stimuly pre devízový trh by sa mohli postarať makroekonomické údaje z USA, zverejnená bude napríklad správa o vývoji priemyselnej produkcie.