Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Farmári blokujú komunikáciu smerom na Most SNP v Bratislave

Na snímke blokáda Staromestskej ulice vedúcej na Most SNP počas protestu farmárov v Bratislave 20. februára 2019. Foto: TASR – Pavol Zachar

Vo štvrtok (21. 2.) sa chcú farmári zúčastniť na zhromaždení na pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Bratislava 20. februára (TASR) – Skupina nespokojných farmárov blokuje komunikáciu v smere na Most SNP v Bratislave.

Mesto Bratislava už nemá možnosti priebeh a formu protestu nespokojných farmárov ovplyvniť. Tvrdí to primátor hlavného mesta Matúš Vallo. Reaguje tak na to, že farmári v stredu popoludní vyše hodinu blokovali komunikáciu v smere na bratislavský Most SNP. Protest nespokojných farmárov v Bratislave podľa Valla až do tohto momentu prebiehal podľa dohôd s protestujúcimi.

Mesto Bratislava, polícia, mestská polícia aj mimovládne organizácie urobili podľa primátora všetko preto, aby protest neochromil mesto a aby farmári mali dostatok priestoru a príležitostí oboznámiť so svojimi požiadavkami politikov aj verejnosť. "Rovnako ústretovo sa k nášmu mestu správali aj farmári. Rozumiem preto ich hnevu z výsledku dnešných rokovaní s ministerkami a ministrami, aj z niektorých výrokov na ich adresu. Od tohto momentu už mesto nemá možnosti priebeh a formu protestu ovplyvniť," podotkol na sociálnej sieti Vallo.

Skupina nespokojných farmárov blokovala popoludní komunikáciu v smere na Most SNP v Bratislave. "Vláda bagatelizovala naše pripomienky," povedal Patrik Magdoško z Iniciatívy poľnohospodárov na margo stredajšieho rokovania na Úrade vlády SR. Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) po rokovaní vlády, na ktoré prijali pozvanie aj predstavitelia farmárov, uviedol, že mnohé z požiadaviek nespokojných farmárov sú už dávno vyriešené alebo sú v riešení.

V stredu okolo 15.30 h pokračovali farmári na Tyršovo nábrežie v bratislavskej Petržalke, kam prišli v utorok (19. 2.) napoludnie na poľnohospodárskych strojoch a kde majú centrum protestu. Vo štvrtok (21. 2.) sa chcú farmári v Bratislave zúčastniť na zhromaždení na pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.