Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Kurz eura stagnuje na úrovni 1,1360 USD/EUR

Foto: TASR/AP

V pondelok investorov zneistilo posunutie parlamentného hlasovania o návrhu dohody o brexite v Británii. Kurz eura následne padol približne o pol percenta.

Frankfurt nad Mohanom 11. decembra (TASR) - Kurz spoločnej európskej meny v utorok stagnoval. Euro sa ráno predávalo po 1,1360 USD, teda približne pri rovnakom kurze ako v pondelok (10. 12.) večer. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v pondelok referenčný kurz na 1,1425 USD/EUR.

V pondelok investorov zneistilo posunutie parlamentného hlasovania o návrhu dohody o brexite v Británii. Kurz eura následne padol približne o pol percenta. Podobne ako euro sa v utorok ráno stabilizoval kurz libry, ktorá v pondelok prudko oslabila.

V priebehu utorka budú v centre pozornosti devízového trhu naďalej politické udalosti. Britská premiérka Theresa Mayová sa stretne s holandským premiérom Markom Ruttem a nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou a bude s nimi rokovať o brexitovej dohode.

V utorok ráno bola pod tlakom indická rupia. Dočasne jej kurz voči americkému doláru klesol o vyše 1 %. Dôvodom bola prekvapivá rezignácia guvernéra indickej centrálnej banky Urjita Patela. Ten odstúpil po mesiace trvajúcom konflikte s indickou vládou a na trhu vyvolal obavy o nezávislosť centrálnej banky.