Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Ekonomika

FinTech Roadmap´24: najväčšie osobnosti česko-slovenskej FinTech scény

Ilustračné foto Foto: FinTech Roadmap´24

Priestory Václavek 22 v Prahe budú vo štvrtok 16. mája hostiť najväčší českí a slovenskí odborníci z oblasti finančných technológií. V rámci tretieho ročníka biznis konferencie FinTech Roadmap'24 sa zakladatelia, zamestnanci na úrovni C a zanietení pracovníci FinTech, zástupcovia bánk zameraných na technológie a množstvo start-upov.

Praha 9. apríla (OTS) - Konferencia FinTech Roadmap´24 prinesie účastníkom najnovšie informácie, trendy a perspektívy v oblasti finančných technologií (FinTech). Najväčšie podujatie svojho druhu v Českej republike a Slovensku si kladie za cieľ spojiť popredných mysliteľov, inovátorov a odborníkov nielen z domácej scény, aby diskutovali a analyzovali kľúčové témy ovplyvňujúce súčasné a budúci stav odvetvia FinTech.

Návštevníci sa môžu tešiť na bohatý program FinTech ekosystém, Inovácie a Financovanie & Rast podnikania.
1. FinTech ekosystém: Diskusia o regulácie, podporné subjekty a podnikateľské prostredie pre odvetvie finančných technológií. Technologické spoločnosti. Skúmanie nových a existujúcich FinTech ekosystémov a ich vplyvu na finančné trhy, spotrebiteľov a podniky.
2. Inovácie. do sveta finančných technológií raketovým tempom, aké sú tie aktuálne? Analýza najnovších FinTech inovácií a ich vplyvu na Bankovníctvo, investície a finančné služby.
3. Financovanie a rast podnikov: Ako na to? Diskusia o financovaní a stratégiách rastu FinTech startupov Rast podnikania v konkurenčnom prostredí.

Účastníci konferencie FinTech Roadmap'24 sa môžu tešiť na prezentácie popredných odborníkov, panelové diskusie, živé networking a mnoho ďalšieho. V tejto chvíli už svoju účasť potvrdili tieto spoločnosti Miroslav Lukeš, predseda Českej FinTech asociácie, zástupca Českej národnej banky Tomáš Olexa, Radim Krejčí, Jakub Škrabánek, Gabriel Štefaňák, Martin Hobza, Jozef Balážik, Vratislav Kalenda a Jan Šovar.

Termín konferencie organizátori stanovili na štvrtok 16. mája. Konferencia sa uskutoční v krásnych nových priestoroch priamo na Václavskom námestí v Prahe. Václavské námestie 22 je jedinečným priestor pre podujatia vo vnútri funkcionalistickej pamiatky postavenej v roku 1933 podľa návrhu architekta Pavla Janáka. Palác nesie meno svojho prvého majiteľa, slávneho cukrára Karla Juliusa.

Okrem bohatého programu sa účastníci účastníci konferencie môžu tešiť aj na networking počas podujatia aj po jeho skončení v afterparty priamo v priestoroch konferencie. Všetky vstupenky zahŕňajú aj občerstvenie, bohatú večeru a ochutnávku vína od popredného moravského vinárstva. K dispozícii bude aj Apple Vision Pro od partnera Deloitte či súťaž o Porsche Cayman na týždeň s partnerom Orbi. Vstupenky je možné zakúpiť za cenu v predpredaji na webovej stránke konferencie.

Partnermi podujatia sú poprední finanční technologické spoločnosti. Zlatými partnermi sú spoločnosti Orbi, Portu a MasterCard. Striebornými partnermi sú Hobza Legal, Applifting, Goodrequest, Decta, Finreg a Partners.

Konferenciu FinTech Roadmap'24 organizuje FinTech magazín Fintree.cz v spolupráci s poprednými českými FinTech priemyselnými organizáciami Czech FinTech asociáciou a asociáciou CTIT.